Påminnelse om snacka jaktträff 2003-12-10,
Skärgårdskryssare i Ungern

Klassificeringschefen Olle Madebrink berättar om sin intressanta resa till Ungern. Han har tittat på den ungerska skärgårdskryssarflottan och etablerat viktiga kontakter med de ungerska seglarna och klubbarna.

Onsdagen den 10 december klockan 19 på kvällen i klubblokalen Tackjärnsvägen 2 i Bromma.

Förutom det officiella programmet ges givetvis möjligheter att umgås och ha trevligt tillsammans med likasinnade jaktvänner, samt få möjlighet att se klubblokalen för de som ännu inte gjort detta. Lokalen kommer nästan att vara iordningställd i färdigt skick vid detta tillfälle men arbete pågår så det blir bättre hela tiden. Dock är lokalen ännu omöblerad.

Skärgårdskryssare i Ungern

Olle Madebrink besökte Ungern i somras och har mycket intressanta saker att berätta. Har träffade representanter för både 22:or och 30:or. Dessutom har man ett antal större skärgårdskryssare. 22:a seglarna hade hyfsad vetskap om ursprunget till deras båtar och skärgårdskryssarregeln medan 30:or och större hade en mycket defus bild av detta. Konsekvensen är att man inte har haft tillgång till gällande regler utan mera gått på känn. Mängder av andra intressanta fakta kring seglingen i Ungern kommer att klargöras. Man seglar på Balatonsjön som är den enda större sjön i Ungern. Sjön är mycket långgrund med ett medeldjup på kanske 4-5 meter och man får släpa båtarna med bottenkänning in och ut i vissa av hamnarna. 30:or kappseglar på Balatonsjön 30:or kappseglar på Balatonsjön

Alla är hjärtligt välkomna, med hälsningar SSKF och Olle Madebrink.