Våreskadern 2003 ur 55:a klubbens synvinkel

På vår väg till Våreskadern stannade vi till på vår klubbholme L:a Skratten för hjälpa till med bastubygget under några timmar. Ungefär 15 jakter hade kommit före oss när vi anlände till Säck på sena eftermiddagen. Under kvällen anslöt ytterligare ett 10-tal jakter i de lätta skurarna.

På morgonen hade vinden tilltagit och Träskö Storö skulle inte vara något bra alternativ som slutmål, för mycket motvind och ont om skyddade tilläggningsplatser. Vi beslutade att lägga en mer familjevänlig bana med mer halvvind och med mål vid Grisselholmen norr om Kanholmsfjärden. Ankarlinor som trasslade och vind in från aktern gjorde att det tog lång tid att lösa upp fältet från tilläggningsplatsen i Säck, så lång tid att undertecknad som var bland de sista ut mot startlinjen inte hann fram till den innan startskottet gick. Startfartyg i år var 30:an Deidre med vår ordförande Hans Samuelsson som skulle vidare till ett 50-årskalas och därför inte kunde vara med på seglingen.

95:an Kerma ledde fältet efter start och försvann snart i fjärran. I år hade vi ingen möjlighet att ordna med officiell tidtagning vi målet utan det gällde att hålla ordning på sin egen målgångstid. Detta medförde att Jag och Linus Ek fick lite extra pyssel med samla in och sammanställa tiderna och räkna fram en resultatlista.

Eva på väg till Säck. Eva på väg till Säck. Söndag på Grisselholmen. Båtarna börjar dra sig hemmåt. Söndag på Grisselholmen. Båtarna börjar dra sig hemmåt.

På eftermiddagen vidtog den utlovade tipspromenaden. Solen värmde i lä av ön och det var riktigt behagligt. Göran Blomberg ordnade med en linbana för barnen, mycket uppskattat. Lite senare hölls prisutdelning för både seglingen (för placeringar se resultatlistan) och tipspromenaden.

Linbana nerifrån. Linbana nerifrån. Linbana från sidan. Linbana från sidan.

Att förbättra till nästa år, några barnfrågor i tipspromenaden samt att vi ska försöka hålla prisutdelningen lite tidigare. Hemseglingen på söndagen bjöd på vackert väder och lätta vindar.

Roligt att så många ville och kunde komma på årets våreskader, framförallt att det var så många barn i år. Säsongen är igång för fullt !


Segla vackert / Kim Murisoja, SK 55 S17 Eva