Rapport från Båtmässan 2005

Båtmässan Allt för sjön har som vanligt slagit upp dörrarna, och det är ganska bra halibalo i SSKF´s monter. I år samsas vi med SYS, GYS och M-båtsförbundet, och en av huvudpunkterna är förstås att locka så många deltagare som möjligt till mäskerskapsseglingarna i Eskilstuna för A22, SK30, M22, M25 och M30.

På väggen hänger snygga tävlingsinriktade bilder från 22:or och 30:or och även M-båtar, tagna av Malcolm Hanes och Allan Förberg. Via en datorskärm kan man se i princip ALLA bilder som Malcolm Hanes tog i somras i Nynäshamn. Och det är lätt att bli fastnaglad vid skärmen. Längtan till sommar och segling är påtaglig efter en genomtittning och många besökare i montern dreglar avundsjukt åt våra snygga och klassiska båtar. OBS: Bilderna finns att köpa på mässan till det fascila priset av 40 kronor. Sjukt billigt.... Här finns också senaste numret av Skärgårdskryssaren som snart dimper ner i brevlådan. Men vill man ha en första inblick i årets nyheter så bör man bege sig till mässan direkt.

På datorn kan man spana in alla häftiga bilder. I datorn kan man spana in alla häftiga bilder.
På väggen finns vackra jakter att beskåda. På väggen finns vackra jakter att beskåda.

Vill man känna på lacken kollar man in 17 meter långa Plymlådan Mignon, född 1905 och nu i nyskick genom Mats Selins omsorg. Här var det extra många hugade betraktare som spanade länge och speglade sig i glansen.

I år pryder 17 m Mignon mässan. I år pryder 17 m Mignon mässan.

Har man tur stöter man på SSKF:s ordförande Hasse Samuelsson som serverar hembryggt kaffe från båset bakom och berättar om nya medlemmar. Bl.a hade Peter Norlin tittat förbi och sagt att nu eller aldrig är det dags.

SSKFs ordförande Hasse Samuelsson i montern. SSKFs ordförande Hasse Samuelsson i montern.
Montern delas av likasinnade föreningar. Montern delas av likasinnade föreningar.

I övrigt så står det en snygg bäverhydda i entrén, en splitter ny plastneppe i A-hallen bredvid en toklackad liten campingbåt. Och så bör man inte missa Svenska Seglarförbundets jubileumsbok: 100 år under segel. Där en stor del av innehållet präglas av skärgårdskryssare i allmänhet och Skärgårdskryssarepokalen i synnerhet. Missa inte den! 250 spänn är mässpriset.

Hälsningar med vårkänslor,

Allan Förberg