Filmafton Gaff Yacht Society

Hej! Jag har en samling filmer från den världskände (i Tyskland) filmaren Tom Nitsch. Det är oerhört vackra seglingbilder både ombord och från RIB samt i land. Han har framförallt filmat i Medelhavet under Prada Classics men också den kända Fife-regattan i Scotland. Kommentarerna är normalt innehållsrika och förklarande men kan ibland vara lite leendeframkallande.

Eftersom segling generellt sett är styvmoderligt behandlad i TV rutan - och klassisk segling i synnerhet - så tänkte vi i GYS erbjuda en kväll med just oöverträffad veteranbåtssegling i vår klubblokal i Bromma, adress Tackjärns-vägen 2. Dessutom ger det en mycket god insikt i livet kring dessa regattor. Då är denne Tom Nitsch en av de bästa i sin genre. Filmerna är på ca 30-45 minuter styck och samtliga är filmade och redigerade av Tom Nitsch.

Välkomna tisdagen den 25:e oktober kl 19.00 i Bromma-lokalen!

Vi kan välja själva vilka filmer vi vill se, men jag skulle rekommendera nr 1, 2 och 3 eller 4 om man vill ha fartfyllda bilder och en känsla för vad som försiggår på dessa Medelhavsregattor:

  1. Enchanted by the dragon. En film från Fife regattan i Skottland. Den som Tabarly skulle till men aldrig kom fram och som Bosse Eriksson deltog i med Magda VIII som enda svensk båt. Han fick för övrigt pris. Många vackra Fife jakter såsom Moonbeam III, Kentra, Altair, Tuiga osv deltar.
  2. La Nioulargue. En film från den berömda regattan i St.Tropez. Alla är där.
  3. Atlantic Challenge. En film från racet mellan New York och Lands End. Ett försök att slå Atlantics rekord. De stora är där; Mariette, Aello, Adele, Adix etc.
  4. Sailors Classics and the Wallygator. En film från Klassiska seglingarna i Medelhavet varvat med jämförelser med Wally båtarna.
  5. The return of the Lady Anne. En film om renoveringen av R15 The Lady Anne (1911) från vrak till originalskick racer.
  6. A portrait of Flensburg’s Yachting Spectacle. A film about the Robbe & Berking Classic festival which is celebrated every year and which will form the base for the 2006 “Classic Week”.

Öl och lättare förtäring (typ macka) kommer att finnas tillgängligt till självkostnadspris för dem som vill ha. Anmälan inklusive mackbeställning görs till mig på rickard.bosson-berg@nordea.com före den 20:e oktober så vi vet hur många hungriga som kommer.

Med vänlig hälsning

Rickard Bosson-Berg och Staffan Berglund

Rickard Bosson-Berg, Mob: +46 70 359 10 10