Evenemangskalender 2006

Lidingö Runt 13/5

Arrangör: Lidingö Segel Sällskap

Lidingö Runt 2004: Paloma väntar på start Lidingö Runt 2004: Paloma väntar på start Lidingö Runt 2002: Allan Förberg pinnar Rayona Lidingö Runt 2002: Allan Förberg pinnar Rayona

Mer info och anmälan: http://www.lss.a.se

Våreskader 26-28/5

Arrangör: 55 - klubben

Våreskadern 2005: Jakterna samlade i Säck Våreskadern 2005: Jakterna samlade i Säck Våreskadern 2005: Måsem med flera efter start Våreskadern 2005: Måsen med flera efter start

SSKF hälsar alla jaktseglare (och före detta) välkomna till Våreskadern som i år infaller under Kristi himmelsfärdhelg. Samling fredagen den 26:e maj i fladen mellan Säck och Krokholmen norr om Kanholmsfjärden. Viken är väl skyddad för alla vindar.

Det blir familje- och distanskappsegling under lördagen. Start cirka 11.30 inför en 10-20 distansminuter lång bana. De båtar som inte har SSKFs handikapptal får ett preliminärt på plats. Distanskappseglingen går till någon annan skyddad vik. Stor sannolikhet Träskö-Storö, vid bastun, där tippa-rätt-på-kryss-promenad avverkas på eftermiddagen, den mycket populära tipsrundan med kluriga frågor.

Framåt kvällen blir det prisutdelning med klass- total- och förtjänstfulla priser och i samband med det serveras eskaderbål som kan innehålla rödvin av någon sort blandat med nyttiga frukter. Jolleskål för juniorerna (alkoholfri).

Sedan tar vi med vår mat och dryck och samlas på berget. Efter middagen kan det bli sång och spel, ta med instrument. Om vi hamnar på Träskö-Störö kan vi avsluta natten med bastu annars ett vårdopp.

Allt detta till en försumbar kostnad för priser, bål, startskott, m.m. på cirka en 50-lapp per jakt. Inget krångel med föranmälan, det är bara att komma.

Välkommen / 55-klubben

PS Innehavare av vandringspriser tager med dessa eller lämnar till seglingsledaren innan seglingen.

Midsommar 23-25/6

Arrangör: Klubbmästare Bobby Cyrus

Midsommar 2005: Bobby och Hasse leder dansen Midsommar 2005: Bobby och Hasse leder dansen Midsommar 2005: Irmelin i frisk bris Midsommar 2005: Irmelin i frisk bris

Detaljerna är inte fastlagda. Mer information när sådan finns att tillgå.

Skärgådskryssarepokalen - SM 22:or samt RM 30:or 4-9/7

Arrangör: Nyköpings Segelsällskap

Officiell inbjudan från Nyköpings Segelsällskap

Nyköpings Segelsällskap arrangerar åter skärgårdskryssarvecka med svenskt mästerskap för A22 och riksmästerskap för SK30 samt ban- och skärgårdskappseglingar för övriga skärgårdskryssare.

Årets bästa tillfälle att visa både båten och förmågan i kappseglingar där båtarnas ålder spänner över ett århundrade och de äldre fortfarande är konkurrenskraftiga!

En kappseglingsfest utöver det vanliga. Och inte bara kappsegling; ge dig själv möjlighet att umgås med likasinnade, prata utrustning och underhåll, “ljuga” om pinkryssar och grov sjö eller bara njuta av den glänsande mahognyn!

Mitt i den vackra sörmländska skärgården, med Sällskapets egen klubbholme Broken som centrum.

Kappseglingsprogram

TISDAG den 4 juli
Registrering, inmätning och säkerhetskontroll

ONSDAG den 5 juli
Registrering, inmätning och säkerhetskontroll
Tune-up för dem som vill testa materiel och förutsättningar

TORSDAG den 6 juli
Mästerskapsseglingar för A22 och SK30. Första start 11.00

FREDAG den 7 juli
Mästerskapsseglingar för A22 och SK30. Första start 11.00
Bankappsegling för övriga skärgårdskryssare

LÖRDAG den 8 juli
Avslutande seglingar A22 och SK30. Första start kl 11.00
Skärgårdskappsegling för övriga skärgårdskryssare.
Kappseglingarna avslutas med prisutdelning och regattamiddag.

Bevaka på 22:a respektive 30:a klubbens hemsidor http://www.sk22.nu och http://www.sk30.nu.

Mer info och anmälan: http://www.nyss.nu

Nypan Trophy 12-13/8

Arrangör: 40-klubben

Nypan 2004: Boheme i stiltje bakom Kofoten Nypan 2004: Boheme i stiltje bakom Kofoten Nypan 2004: Kräftskiva på lördagskvällen Nypan 2004: Kräftskiva på lördagskvällen

Samling i Skärvassaviken på norra Nämndö. Segling runt Nämndö och prisutdelning samkväm och kräftskiva på kvällen. Ingen föranmälan, en mindre avgift betalas på plats.

Skärgårdskryssarens Dag 2/9

Arrangör: Stockholms skärgårdskryssarflottilj

Skärgårdskryssarens Dag 2005: Bästa start Skärgårdskryssarens Dag 2005: Bästa start Skärgårdskryssarens Dag 2005: 95:or efter start Skärgårdskryssarens Dag 2005: Bästa start

Alla SK-klasser Segling från Getfoten till Blockhusudden Segling efter individuella SSKF-tal, spinnaker tillåtet för de som uppger det vid anmälan. Samling fredag kväll med någon form av samkväm. Restaurangen har öppet för de som önskar middag. Vandringspriser lämnas i god tid till Hallmans för att graveras.
Frågor ring Hans Samuelsson 08-640 39 13