Evenemangskalender 2009

Våreskader 22-24/5

Arrangör: 55 - Klubben

SSKF hälsar alla jaktseglare (och före detta) välkomna till Våreskadern som i år infaller under Kristi himmelsfärdhelg. Samling fredagen den 22:e maj i fladen mellan Säck och Krokholmen norr om Kanholmsfjärden. Viken är väl skyddad för alla vindar.

Det blir familje- och distanskappsegling under lördagen. Start cirka 11.30 inför en 10-20 distansminuter lång bana. De båtar som inte har SSKFs handikapptal får ett preliminärt på plats. Distanskappseglingen går till någon annan skyddad vik. Stor sannolikhet Träskö-Storö, vid bastun, där tippa-rätt-på-kryss-promenad avverkas på eftermiddagen, den mycket populära tipsrundan med kluriga frågor.

Framåt kvällen blir det prisutdelning med klass- total- och förtjänstfulla priser och i samband med det serveras eskaderbål som kan innehålla rödvin av någon sort blandat med nyttiga frukter. Jolleskål för juniorerna (alkoholfri).

Sedan tar vi med vår mat och dryck och samlas på berget. Efter middagen kan det bli sång och spel, ta med instrument. Om vi hamnar på Träskö-Störö kan vi avsluta natten med bastu annars ett vårdopp.

Allt detta till en försumbar kostnad för priser, bål, startskott, m.m. på cirka en 50-lapp per jakt. Inget krångel med föranmälan, det är bara att komma.

Välkommen / 55-klubben

PS Innehavare av vandringspriser tager med dessa eller lämnar till seglingsledaren innan seglingen.

Visbyseglingen 6-9/6

Visby Classic Race 2009, Nynäshamn - Visby, Visby - Nynäshamn.

Arrangör: Nynäshamns Segelsällskap

Mer info och anmälan: http://www.nynashamnssegelsallskap.nu

Vikingaregattan - RM 30:or 13-14/6

Arrangör: Vikingarnas Segelsällskap

Bevaka på 30:a klubbens hemsida http://www.sk30.nu.

Mer info och anmälan: http://www.vss.nu

Midsommar 19-21/6

Arrangör: SSKF/NFBK

I år kommer SSKF Midsommarfirande att aga rum i NFBK:s klubbhamn på Härso vid Erstaviken.

Det skall bli ett trevligt och välordnat midsommarfirande som börjar med att vi klär midsommarstången och har lekar for små och stora. Vi kommer aven att satsa på ungdomarna med exempelvis, jollesegling, bågskytte, modellbåtar eller annan sjösport.

Till kvällen äter vi en gemensam middag vid långbord, och däreftcr dans på lövad dansbana.

Under midsommardagen erbjuds kappsegling om "Kalles skruv" från Härsö till Grönskärsfladen, vilken är midsommarfirandets nästa hamn.

På söndagen finns möjlighetcn att segla upp till Kanholmsfjärden för att se Volvo Ocean Race-båtarnas "Harbour Race".

Ca 100:- per båt kommer kalaset att kosta — till NFBK för att vi använder hamnen, samt för de inköp vi gör till evenemanget.

Skärgådskryssarepokalen - SM 22:or 15-16/8

Arrangör: Norrköpings Segelsällskap, Arkösund

Bevaka på 22:a klubbens hemsida http://www.sk22.nu.

Mer info och anmälan: http://www.nss.nu/a22

Nypan Trophy 15-16/8

Arrangör: 40-klubben

Samling i Skärvassaviken på norra Nämndö. Segling runt Nämndö och prisutdelning samkväm och kräftskiva på kvällen. Ingen föranmälan, en mindre avgift betalas på plats.

Skärgårdskryssarens Dag 5/9

Alla SK-klasser Segling från Getfoten till Blockhusudden Segling efter individuella SSKF-tal, spinnaker tillåtet för de som uppger det vid anmälan. Samling fredag kväll med någon form av samkväm. Restaurangen har öppet för de som önskar middag. Vandringspriser lämnas i god tid till Hallmans för att graveras.
Frågor ring Hans Samuelsson 08-640 39 13

The Scandal Beauty Trophy Race 6/9

Arrangör: Gaff Yacht Soceity

Seglingar på Riddarfjärden.

Mer info och anmälan: http://www.gys.se