GYS brev om jubileumsfestivalen 6/9 2010

SSKF

Hej Hans

Vill tacka för ert deltagande förra helgen. Det var en fantastisk helg med fint väder och det var kul att så många deltog och var positiva. Detta var GYS första försök att samla olika veteranklubbar till en manifestation för medlemmarnas kulturbevarande ambitioner. Nu har vi ett koncept att jobba ifrån. Det viktigaste är att få Stockholms Stad på vagnen. Kommer nu att kontakta beslutsfattare för att få dem intresserad. En gedigen dokumentation med katalog och DVD kan verifiera vår idé.

Därför är det viktigt att även ni inom SSKF diskuterar hur man kan göra helgen bättre och vad ni kan bidra med.

Evenemanget är mycket beroende av media och sponsorer. Media föll mellan stolarna trots ett massivt releasetryck. Sponsorer var svåra att hitta så sent på säsongen men nu är vi ute i hygglig tid inför nästa år. Viktigaste aktören är dock att få Stockholms Stads medverkan.

SSKF:s deltagande är mycket uppskattad och ett närmare samarbete borde diskuteras. Föreslår att du tar upp hur en sådan medverkan kan optimeras. Det behövs fler yachter på fjärden.

Annonsering är en kostbar post för att få evenemanget känt men med sponsorer borde det inte vara omöjligt.

Besöksantalet var nog den största skuffelsen.

Vi räknade med ca 50 segelyachter och 35 var alldeles för få. MYS, AHF och HBK deltog med vad vi räknat med ungefär. Minglet i hamnen var lyckat och godispåsen uppskattad. Festen inte minst.

Så var det alla seglares natt 6-7 november jag bifogar en fil med inbjudan till alla SSKF:s medlemmar som jag hoppas att ni mailar vidare.

Vänliga hälsningar
Mike