Välkommen till
SKÄRGÅRDSKRYSSAREPOKALEN
26-29 juni 2013

Alla 22 seglare hälsas välkomna till Örsbakens fantastiska fjärd och klubbholmen Broken i regi av Nyköpings Segel Sällskap. För första gången seglar vi om den 17:onde upplagan av Skärgårdskryssarepokalen. Det eftersom Rolf Erixon förra sommaren vann sin tredje raka seger om pokalen, och därmed vann den 16:onde Skärgårdskryssarepokalen för gott. I sommar har Rolf chansen att bli historisk som den andra seglaren någonsin att vinna fyra pokaler i rad, vilket Lasse Thörn gjorde 1945-48. Men nu är det upp till alla utmanare att sätta stopp för det. Vi vet att Roffe spetsat sin besättning med Magnus Gustafsson och Ulf Myrin. Magnus som han vann pokalen med 2011, samt vunnit Neppare SM med dom senaste två åren. Uffe Myrin som seglat hem Mälar 22 SM med Roffe 2011 och 2012.

Seglingarna gäller förstås också som SM i A22. Och vinnarna erhåller mästerskapsmedaljer från SSF, samt får en plats under Mästarnas Mästare. Övriga priser som delas ut under Skärgårdskryssarepokalen är Debutantpokalen, Tage Plåts Minnespris, Tricksonpokalen, Brunelius vandringspris och Torsten Helgessons minnespris till årets gast. Med anledning av konstruktören Peter Norlins bortgång hösten 2012 hoppas vi på ett stort antal Tiger 22:or på plats för att hedra Peters minne. Tre gånger tidigare har A22:orna seglat på Broken, och då har 319 Flamingo, 271 Fuhrita och 272 Tricksonita vunnit. Boka redan nu årets seglingshändelse för alla som värnar om sin A22:a. Se till att mätbrevet gäller, ring gastarna och se fram emot härliga och rättvisa seglingar på en fjärd som gjord för skärgårdskryssare.

Program:
Onsdag - tune up.
Torsdag - tre delseglingar.
Fredag - tre delseglingar.
Lördag - två delseglingar samt regattamiddag och prisutdelning.

Bana: Örsbaken.
Hamn: Broken
Arrangör: Nyköpings SS
Mer info: www.sk22.se


Foto: Johan Granath