Hundraåringarnas Regatta

Snart närmar sig den officiella sista anmälningsdagen till Hundraåringarnas Regatta i Mariefred. Vi är jätteglada för det stora intresset för evenemanget. Förväntningar är stora och vi jobbar hårt för att ordna en riktigt trevlig regatta där kappseglingarna bli både lättsamma och spännande.

Vårt mål att sätta världsrekord i antal hundraåriga och äldre båtar är både lek och allvar. Vi vill göra det för att lyfta fram Sveriges unika flotta med klassiska båtar och hoppas kunna bidra till ett generationskifte där fler svenskar lockas att bli ägare av klassiska båtar. Vi har fått bidrag från Nya Djurgårdsvarvet som gör det möjligt att göra en film om evenemanget får distribution på sociala medier, svenska och internationella tevekanaler. De ger dig dessutom en chans att få fina seglingsbilder på din båt. Journalister från SEARCH Magazine Segling, tyska tidningen Yacht och brittiska Classic Boat kommer att finnas på plats, så även där kan du komma att synas.

På avslutningsdagen den 28 juli kommer vi att ordna en uppvisning och då även bjuda in gäster att vara med ombord och prova på att segla classic. Det är inte obligatoriskt att ta med gäster på uppvisningen, men det är en aktivitet som stöds av Svenska Seglarförbundet med bidrag till regattan.

Vi välkomnar klassiska båtar av alla årgångar, med klasser också för båtar som är 60-99 år gamla och yngre. Prisbordet dukas med överraskningar och vandringspriser av hög klass.

Förutom Mariefreds Båtklubb stöds regattan av SSKF, SSF, GYS, SYS och Veteranbåtsföreningen, som alla är representerade i styrelsen för arrangören ”Regattaföreningen 100 Year Yachts”. Seglingarna den 26 och 27 juli leds av ett team från Norrköpings Segelsällskap, NSS. Vi kommer att segla efter ALMA-regeln och ett mätetal ingår i anmälningsavgiften. Alla skärgårdskryssare har ALMA-tal och även andra båtar som var med i Nynäshamn har ALMA-tal. Kontakta Fredrik Eriksson fredrik@medidrive.org om du inte har mätetal.

Gör din anmälan så snart om möjligt och senast före månadens slut. Eftersom det är mitt i högsäsong måste vi reservera platser i hamnen i god tid och betala regattamiddagen senast den 30 juni och vi kan inte ligga ute med pengar för deltagarnas räkning. Skulle samtliga 40 som idag betalt eller flaggat att de planerar komma så blir det alldeles fullt i hamnen. Då kommer 100-åringar äldre att prioriteras före sent anmälda båtar. Vi kommer att göra allt vi kan för att ta emot fler båtar, men då blir det packat i hamnen.

Försäkra dig om en plats genom att göra du anmälan här och nu https://simplesignup.se/event/130111

Med detta och hälsar vi dig varmt välkommen till Mariefred den 25-28 juli.

Gustaf Holgersson, SSFs historiska utskott, Veteranbåtsföreningen, GYS
Olle Appelberg, SEARCH Magazine Segling
Fredrik Eriksson, SYS
Jan Pettersson, SSKF
Bertil Orrvik, MBK
Mikkel Gade, NSS

Hundraåringarnas Regatta i Mariefred

Olle A Appelberg
olle@searchmagazine.se
070 632 662