Stockholms Segelklubb

100 år

1901 - 2001

Inbjudan till SSK:s jubileumssegling den 9 juni 2001

Stockholms Segelklubb, SSK, en av de största klubbarna, sett till idag av antalet skärgårdskryssare fyller 100 år i år. I och med detta arrangerar vi en öppen jubileumssegling den 9 juni. Då vill vi speciellt inbjuda alla yachter att deltaga i denna historiska segling. Just denna dag har Svenska seglarförbundet beslutat att kalla Seglingens dag. Då uppmanar man samtliga båtklubbar att få ut så många segelbåtar som möjligt, för att visa upp för allmänheten vad segelsporten har att erbjuda. Detta har inte vi varit sena att ta fasta på.Till denna segling kommer vi bjuda in några närliggande båtklubbar och några klassförbund.Kappseglingen genomförs enligt kappseglingsreglerna (KSR) appendix S1.

Banan:
Seglingen kommer att vara en distanskappsegling med start och mål utanför hamnen i Fredhäll, banan kommer att gå in på Riddarfjärden och vända, antagligen två varv. Banlängden anpassas så att max tiden blir c:a 3 timmar. Klasserna kommer att vara entyp om minst 5 båtar, familjeklass med lysberäkning, lys och skärgårdskryssarklass ev. flera sådana, där beräkning kommer skeefter SSKF-tal För att få delta i familjeklass krävs minst 3 personer från samma familj varav minst en under 15år.

Seglingsföreskrifter:
Seglingsföreskrifterna erhålls på regattaexpeditionen i samband med registreringen.De kommer även att läggas ut på vår hemsida.

Registrering:
Regattaexpeditionen i anslutning till SSK:s hamn, håller öppet fre. 8/6 19.00-21.00 och lör. 9/6 08.30-10.00.

Skepparmöte: kl. 10.00 och första start: kl. 11.00.

Efter seglingen kommer det vara After Sail i samband med prisutdelningen. Under seglingen kommer aktiviteter att ske vid hamnen för dem som inte seglar. Bland annat kommer en utställning med gamla segeljollar finnas att beskåda. Du som vet med dig att du har en fin gammal klassisk jolle som skulle vara intressant för oss att låna. Hör av dig på nedanstående nummer.

Startavgift:
100 kronor, i startavgiften ingår en öl eller läsk med tilltugg till alla i besättningen.

Anmälan:
Anmälan görs till SSK:s postgiro 33 50-6 eller via e-post segla@ssk-sthlm.nu före den 1 juni. Ange båttyp, båtnummer, båtnamn, klubbtillhörighet, skeppare, adress, telefonnummer, lystal, klasstillhörighet samt med eller utan spinnaker för dig som seglar lys eller familjeklass.

Upplysningar:
Frågor besvaras via e-post segla@ssk-sthlm.nu eller telefon 08-704 23 53. Information kommer även finnas på klubbens hemsida www.ssk-sthlm.nu

Reklam:
Seglingsföreskrifterna kan komma att ange att båtar ska föra tävlingssponsorns reklam genom dekal eller vimpel.

Bryggplatser:
Före och efter seglingen finns möjlighet att lägga kvar båten i hamnen.
Glöm inte bort att det är inte varje dag en segelklubb fyller 100 år. Så kom och upplev en segling utöver det vanliga. Välkomna önskar SSK:s styrelse och seglingskommitté.